Offline

SOBRE EL EVENTO

Início: 30/09/2021 12:00
Fin: 05/11/2021 20:00
Donde: Casa de Cultura de Girona

El 10 de maig del 1991, Salseta Discos va publicar un dels àlbums més emblemàtics de la música en català. El primer disc en directe de Sopa de CabraBen endins, va ser enregistrat a finals del febrer del mateix any a la Sala Zeleste –actualment Razzmatazz–. Va ser el tercer elapé del grup gironí, i és considerat el disc més venut de la història del 'rock català'.
 
El doble àlbum va ser un èxit de vendes des del seu llançament, i amb el temps ha venut més de 130.000 còpies. L'exposició Per molts anys, malparits! recull fotografies, vídeos i material commemoratiu per celebrar les tres dècades del seu llançament, i coincideix amb la gira de Sopa de Cabra de celebració dels 30 anys del disc.
 
La mostra es podrà visitar a Girona, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, del 30 de setembre al 5 de novembre; i ha estat produïda i comissariada pel Grup Enderrock, amb el suport del festival Strenes. L'exposició mostra imatges inèdites dels fotògrafs Francesc Fàbregas i Xavier Mercadé, vídeos del concert, així com material gràfic promocional –cartells, entrades, acreditacions, etc.–.
 
Entre els objectes exposats, cal destacar el quadre original del que es va extreure la portada del disc Ben endins, obra de la dissenyadora i pintora Alícia Villuendas; el Disc de Platí original que acredita les 100.000 còpies venudes, juntament amb l'acreditació expedida per SGAE; i la guitarra acústica amb la que Josep Thió va interpretar "Si et quedes amb mi" i "El boig de la ciutat" en el concert.
 
Per molts anys, malparits! també revisa el context musical de l'època, i destaca els quatre discos més destacats que van néixer el 1991 de grups instal·lats a les comarques gironines: Raons de pes (Salseta Discos) d'Umpah-PahL'últim segell (Picap) de SangtraïtKitsch II (Audio-visuals de Sarrià) de Kitsch, i És blau és fester (PDI) de Ja T'Ho Diré.